Saturday

Steak Daging Korban :)

Posted by Nissa Zuki at 7:02 AM 0 comments

Bile time hari raye haji, banyak lah lembu2 hensem maskulin dan macho kene sembelih..kesian mereka..

Berkorban apa saja~~

Harta ataupun nyawa~~

Tapi kene ingat pesan mak, jangan buang lemak 2 atau daging2 yang xnak pakai tu bersepah2..sume kene tanam taw ..O.o?? Yes..tanam.,sebab daging korban ni ade pantang larang nye..org tua-tua lah kate.

Ok.Lepas buat rendang daging, sup daging, kari daging, so lame-lame nak termuntah xtaw nak masak ape lagi kan..so daging korban yang lebih tadi tu, korang masak lah Steak ~~

Sound Yummyy ~~

Resepi Steak Nissa.

Daging Korban, @Daging Lembu

:hiris nipis2..senipis dalam 1 inci..,amik anak batu lesung, tumbuk hirisan daging tadi..sekuat hati yang membara tgk perlawanan Badminton kalah dengan Indonesia.

Bahan Perap:

Olive Oil

Halia- I inci , amek pembaris ,ukur,



bawang putih -5 ulas

bawang besar – 1 biji

bawang kecil – 2 ulas

Sos tiram + Black Paper sos+ garam +gula.

Blender bahan perasa

Kalau nak tambah lagi sedap, kita guna kaedah Sous Vide (memerap makanan dalam plastic beg)

*tapi jangan guna plastic murah2..guna yang lutsinar tu.

Perap daging selama 3 jam..lepastu, terpulang sama ade nak panggang atau goreng. Tunggu naik bau sos tiram yang wangi satu taman.dah siap la Steak tu J









Friday

Part time at Coolblog !

Posted by Nissa Zuki at 8:51 AM 0 comments

Sabtu 20 November 2010, hari pertama kerja di Coolblog.Ala..nk cari duet lebih utk degree nanti..hehehe..

Esok kene training kat Plaza Low Yatt. 6 jam training dan dibayar rm3o. Tapi tempat franchise tempat kerja kat Giant, Kota Kemuning, Giant ni baru je bukak dekat dengan sek 25, Taman Sri Muda


a.


Tadi dah pergi beli kasut yang selesa untuk pegi kerja esok.,tehee ;)

So, sekarang Sleeping Beauty ni nak tido.

Goodnight readers


Monday

everything was new !!

Posted by Nissa Zuki at 9:22 AM 0 comments
new wallpaper on desktop.
new background layout for my lovely blog ~~ lovely ke?? :P
new hobbies
new handphone
new friends
Everything just perfect !!

Hello readers..rasa sekejap sangat walaupun dah selama seminggu merempat kat Segamat dah macam org xsedar diri bile tiba-tiba ketagih karoke !!

whatt? me karokee?? oh no ! never !!

tapi tu dulu la..sekarang ni..pantang sangat dengar ayat ''jum g karok" .ahhhh jummm..!!selama merempat kat uma ain, hari2 ain n mira ajak g karok,tiap2 malam..n the most favourite song of the week is Hurt by Christina Aguilera. Seronok bhai..feeling time chorus tu amat penting skali, dengan face expression sedih..gerakkan tangan yg sgt over,..mata terpejam2 menghayati sangat lagu tangkap leleh tu..hahaha..seronok..macam rasa tgh wat konsert..n lepas habis je karok..satu je menda nk cakap,, Arghh !! puas ..pheww~~
ok.ok.i am so in love with Taio Cruz songs. Apesal la sume lagu2 die sedap sangat macam Donut J.co?Stim betul aku dengar.Mira nAin je tahu sebab ape aku suke sgt lagu tu :)

Sampai je rumah , Gucci terus mengiau.macam tawu2 je tuan kesayangan die ni dah jumpa jalan balik Shah Alam. Im sorry Gucci. I miss you too.

ok lah.nak tido..sbab Gucci kat sebelah ni dah melompat2 kesejukan dalam bilik ni.nasib baik x urun salji je.nak masukkan die dalam kandang sbb die dah xtahan nak melepas ...
Goodnight readers !

*sebuk jugak die nak rampas selimut.sejuk sgt lah tu.


XOXO Sayangku :)
* sebuk je si Apit ni nak suroh tulis kat blog,sempat lagi pesan jangan menggatal
btw,kat blog ni nak menggatal dgn sape? keyboard??
 

Live.Love.Laugh Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Gossip Celebrity