Friday

Keindahan Nikmat Tuhan :) Part 1

Posted by Nissa Zuki at 8:44 PM 0 comments
haishh~ tajuk malatop kemain.

ok.sbnrnye nk story tentang kemanisan vidiyo yang dibuat oleh seorg jejaka kepada si dara ni.alahaaaii manesnyeww~~ :)

Mungkin ianya nikmat yang Tuhan berikan pada setiap manusia utuk merasai bahagia,sedih,sakit,suka,duka dan tahap kemanisan gula yang digunakan oleh Aziz Hazmi dalam vidiyo kepada Hanis Zalikah :)




Ini videeo die --> Aziz Hazmi




* Ini Vidiyo Saya

Keindahan Nikmat Tuhan :) Part 2

Posted by Nissa Zuki at 8:44 PM 0 comments
Happy Birthday !!


* HB HZ

Keindahan Nikmat Tuhan :) Part 3

Posted by Nissa Zuki at 8:39 PM 0 comments
Aksi James Blunt :B



*Manis kan?








Rest In Peace Dear Elvy

Posted by Nissa Zuki at 8:20 PM 0 comments

* muka Elvy n mata n bulu n kaler Elvy lebih kurang macam ni sebab die kecik lagi xsempat nk amek gamba die da mati dah :(


Baby Elvy hanya sempat hidup di bawah penjagaan rapi oleh mama tersayang hanyalah 9 hari..:(( Pagi semalam die telah pergi meninggalkan mama die selama-lamaye..ohemmgee, i cried so hard when the time u go dear.rest in peace my cute little kitten.mama always love you :"((


Thursday

Work bebeyh work !!

Posted by Nissa Zuki at 7:35 AM 0 comments
Perasaan sangat sedih dan geram bile xdapat nk updated blog. T_T. bila usha feedjit nampak byk silent readers duk sedap skodeng blog ni rasa macam bersalah plak x updated pape . :B i'm sorry silent readers .
saya sangat lah bizi menguruskan kerja yang tak tentu masa.dan menjaga anak-anak-empatkaki.Kucing kesayangan lah..Gucci.

Baru-baru ni lelaki kesayangan jumpa baby kitten yg belum buka mata dalam enjin kete Audi,so apalagi aku melompat bagai nk runtuh bangunan Giant.punyalah gembira dapat bela baby kitten.mata pon xbukak lagi..
ok,gamba akan dii-upload nanti,nak tido..ngantuk esok keje lagi ^^

goodnight dear lovely readers

Full of Apologies

Posted by Nissa Zuki at 7:30 AM 0 comments
i'm sorry for being too busy to updated my blog
i'm sorry for not having time to spend day with you

i'm sorry dear blog readers T_T

I'm sorry for everything

Saturday

Steak Daging Korban :)

Posted by Nissa Zuki at 7:02 AM 0 comments

Bile time hari raye haji, banyak lah lembu2 hensem maskulin dan macho kene sembelih..kesian mereka..

Berkorban apa saja~~

Harta ataupun nyawa~~

Tapi kene ingat pesan mak, jangan buang lemak 2 atau daging2 yang xnak pakai tu bersepah2..sume kene tanam taw ..O.o?? Yes..tanam.,sebab daging korban ni ade pantang larang nye..org tua-tua lah kate.

Ok.Lepas buat rendang daging, sup daging, kari daging, so lame-lame nak termuntah xtaw nak masak ape lagi kan..so daging korban yang lebih tadi tu, korang masak lah Steak ~~

Sound Yummyy ~~

Resepi Steak Nissa.

Daging Korban, @Daging Lembu

:hiris nipis2..senipis dalam 1 inci..,amik anak batu lesung, tumbuk hirisan daging tadi..sekuat hati yang membara tgk perlawanan Badminton kalah dengan Indonesia.

Bahan Perap:

Olive Oil

Halia- I inci , amek pembaris ,ukur,



bawang putih -5 ulas

bawang besar – 1 biji

bawang kecil – 2 ulas

Sos tiram + Black Paper sos+ garam +gula.

Blender bahan perasa

Kalau nak tambah lagi sedap, kita guna kaedah Sous Vide (memerap makanan dalam plastic beg)

*tapi jangan guna plastic murah2..guna yang lutsinar tu.

Perap daging selama 3 jam..lepastu, terpulang sama ade nak panggang atau goreng. Tunggu naik bau sos tiram yang wangi satu taman.dah siap la Steak tu J









Friday

Part time at Coolblog !

Posted by Nissa Zuki at 8:51 AM 0 comments

Sabtu 20 November 2010, hari pertama kerja di Coolblog.Ala..nk cari duet lebih utk degree nanti..hehehe..

Esok kene training kat Plaza Low Yatt. 6 jam training dan dibayar rm3o. Tapi tempat franchise tempat kerja kat Giant, Kota Kemuning, Giant ni baru je bukak dekat dengan sek 25, Taman Sri Muda


a.


Tadi dah pergi beli kasut yang selesa untuk pegi kerja esok.,tehee ;)

So, sekarang Sleeping Beauty ni nak tido.

Goodnight readers


Monday

everything was new !!

Posted by Nissa Zuki at 9:22 AM 0 comments
new wallpaper on desktop.
new background layout for my lovely blog ~~ lovely ke?? :P
new hobbies
new handphone
new friends
Everything just perfect !!

Hello readers..rasa sekejap sangat walaupun dah selama seminggu merempat kat Segamat dah macam org xsedar diri bile tiba-tiba ketagih karoke !!

whatt? me karokee?? oh no ! never !!

tapi tu dulu la..sekarang ni..pantang sangat dengar ayat ''jum g karok" .ahhhh jummm..!!selama merempat kat uma ain, hari2 ain n mira ajak g karok,tiap2 malam..n the most favourite song of the week is Hurt by Christina Aguilera. Seronok bhai..feeling time chorus tu amat penting skali, dengan face expression sedih..gerakkan tangan yg sgt over,..mata terpejam2 menghayati sangat lagu tangkap leleh tu..hahaha..seronok..macam rasa tgh wat konsert..n lepas habis je karok..satu je menda nk cakap,, Arghh !! puas ..pheww~~
ok.ok.i am so in love with Taio Cruz songs. Apesal la sume lagu2 die sedap sangat macam Donut J.co?Stim betul aku dengar.Mira nAin je tahu sebab ape aku suke sgt lagu tu :)

Sampai je rumah , Gucci terus mengiau.macam tawu2 je tuan kesayangan die ni dah jumpa jalan balik Shah Alam. Im sorry Gucci. I miss you too.

ok lah.nak tido..sbab Gucci kat sebelah ni dah melompat2 kesejukan dalam bilik ni.nasib baik x urun salji je.nak masukkan die dalam kandang sbb die dah xtahan nak melepas ...
Goodnight readers !

*sebuk jugak die nak rampas selimut.sejuk sgt lah tu.


XOXO Sayangku :)
* sebuk je si Apit ni nak suroh tulis kat blog,sempat lagi pesan jangan menggatal
btw,kat blog ni nak menggatal dgn sape? keyboard??

Tuesday

Hello Segamatians :)

Posted by Nissa Zuki at 11:17 PM 0 comments
26/10/2010
Hello readers..dah lame betul x update blog.mm..ok skrg dah ade kat Segamat. Xtaw lah kenapa tapi perasaan turun dari bus bile sampai kat terminal segamat semalam sgt seronokkk !! yayy !!.
agaknye seronok dpt bebas lah kot..mane taknye selama ni dah hampir 3 tahun merempat dgn bdk2 dom dlm bilik tu.so dah terbiasa dgn menganyam ketupat dan menjaga tepi kain org lain..hehe.
Kat segamat ni dduk rumah ain.so, tgh hari td kitorg masak smbil flashback kenangan sem 1 n zaman2 kegemilangan time diploma duluu..rindu wohh !! main rogol2..main sliding slipper ltk bedak kasi licin..hehehe..yg paling klaka skali tgk dorg jatoh..sakit buntoot wehh.

mmm..rindu sgt sume tuuh..n skrg dah xdpt lg nk merasa beli mkanan kat pasar mlm jb.., bebuka n sahur rmi2.mkn buah pelam yg kitorg petik dr pokok dpn surau..mmm :( satu je nk ckp RINDUUU.fullstop

Boleh x nak rasa lagi duduk dgn yana,azi ,ain,mila, dgn erin lepastu mengarot same2..pillow talk lagi..tgk dvd citer hantu macam dulu lg??bole x? bole x? :((





*orang lidi sgt cutee macam tuan pny blog..hehe :P








pstt..: xnak balik uma lah..nak duduk sini je ..Boleh??















Wednesday

Cintaku Berakhir :'(

Posted by Nissa Zuki at 9:54 PM 2 comments
Si Hitam, u complete my 1/4 heart for so many reason and im happy to be with u , to bath u, to feed u and to scracth u whenever u need me. i'll do anything, absoluletly anything for u darling.

i do MISS and LOVE YOU SO MUCH, COMOT !!







Jangan salah sangka, atau bersangka buruk atau silap ramalan. Ini adalh kucing kesayangan yang paling disayangi oleh abah, hazim, aku except mak. mak? sebab mak takot die kencing dalam rumah dan cakar sofa2.
Tapi sekarang die da melarikan diri sebab tuan die xreti balik rumah seronok beraya kat kampong main mercun. oh stop !
DIA DAH HILANG.XBALIK2 RUMAH :"(((((



tapi sekarang xsedih sangat lagi sebab dah ada pengganti si montel ni

meet my baby Gucci <3>

Kek batik for my beloved .

Posted by Nissa Zuki at 8:56 PM 0 comments
semua orang suka, gemar, cinta , sayng dan kasih kepada kek batik yang sedap bila sampai ke dalam usus besar dan usus kecil si perut yg kelaparan.

sekarang saya nak share secret recipe of yummy kek batik. Bila dah bgtaw ,xjadi secret lah kan :D
kek batik in Yummy tummy :P

Biscuit Marie
250 g soft butter
2 1/2 cup of milo
1 can of sweetened milk
2 small bar of cadbury choc (plain)
2 sp of vanhouten coco powder ( any other brand would mind)

melt choc cadbury bar , put a side. Melt the butter , add milo gently stir for 2 min , + sweetened milk, stir for 10 min, + cadbury choc + coco powder ,stir 2 minutes and finally the biscuit.Gently stir. put in the tupperware and place it in fridge for 3 hours . its done !!














setelah ketiak pon dah basah berlecak .kek batik idaman kalbu dah siap sedia utk masok dalam usus besar perot.



TAADAAA ~~
ini untuk si perot besar Apit ku syg ! haha
jangan mara nanti xdapat kek ni.

Tips Berguna Takguna :Beli cokelat Ferrero Rocher yg 30 hengget free kertas gold n tupperware ni pastu recycle je tuperware telus ni penyek kan biskut2 tu, simpan la dlm fridge.



* yang tupperware besar tu utk family saya yg kecil. :)

Sunday

THE ART OF CHALK MAN

Posted by Nissa Zuki at 11:08 PM 0 comments


lompat la katak !





mirror mirror on the street :)









mandi lah..jgn basoh kaki !



one shot bro..















mcm mne la klu jd btol2 yek?











xtakot..xtakot..
















Tuesday

opppss !!!

Posted by Nissa Zuki at 4:56 AM 0 comments
lupe plak !!!

thanks alot to :
nananera
&
izzaty

sbb u guys put so much effort to come to celebrate wth me dat nite hun !!





THANKS LIA N DILA..
fer being a great partner dat nite..

Sunday

friendship =(

Posted by Nissa Zuki at 8:40 PM 0 comments

let me know it
im trying so hard to be a good friend for all of them.
im trying so hard to be the best for all of them.
im trying so hard to be such a great girlfren for them..,

let me know it
im trying so hard to be there when u need me,
im trying so hard to help u in anything u need.,
im trying so hard to be by ur side when u need me.,
im trying to so hard to be the shoulder u cried with. :(

no matter how hard i keep trying n trying all over again..and again.
I JUST CANT BE PERFECT FOR U..
why..??

kadang2 bile aku fikir2 balik,aku ni terok sangat ke untuk menjadi seorang sahabat yang boleh diharapkan teman-temanya pada saat mereka susah dan senang.semakin lame menda lah ni dalam otak aku,makin sakit aku rasa..knape lah susah sgt aku nak faham perangai manusia ape lagi dorg nak?.apelagi yang xcukup?apelagi yang aku perlu buat untk dorg faham ,yg aku cuba sgt untk jd yg terbaik utk dorg ! ape lagi..?

im jealous to see ppl around who had bestie or gf by their side when they need them..to cry over together..to come all the way 300 km to meet n wipe their tears,to have OH LALA with when to celebrate special days ..and what did i have? NOTHING !..
i just want to be like others..am i that bad?

i keep thinking all over day by day,month over month..and years..,
what did i do?
did i hurt ur feelings?
did i do anything stupid to u?
did i owe u sumthing?
did i do anything wrong to u?


















* sekadar gambar hiasan blog ku !
let me tell u !
im the one who be by your side ,
im the one who comfort u ,

im the one who wipes all ur tears ,

wasnt that good enough for u?







Friday

SATU HARI YANG TAK TIDO

Posted by Nissa Zuki at 2:51 AM 0 comments
arine penat sgt..


menyiapkan pojek ent besar- besaran .."BUSINESS PLAN "


SGT PENAT..


mata bengkak merah2, tangan lenguh menaip repot,pinggang nk patah 2 da ne..




haish ~~


kemain lagi penatnyeee...


xtahan !!!


mak i need u now !!


honey bee im tired enuff wif all these study stuff !!


naseb bek kamu sgt memahami tahap kpenatan saye ..


whee ~~




Sunday

salamm..

Posted by Nissa Zuki at 12:30 AM 0 comments
yahooo...

(^0^)...

baru try nak mende alah blog ne..

masih byk lg mende yg aku xtao rupernye,..hehehe~~

alhamdullilah..

hey you !!im neu here, so teach me !!
 

Live.Love.Laugh Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Gossip Celebrity